Töltés

Cikkek

Zöldre van a rácsos kapu festve…

Régóta kedveltek Magyarországon a kovácsoltvas kapuk, hiszen esztétikusak és lehetőség nyílik arra, hogy bárki megcsodálja kertünket. 

A kovácsoltvas kerítések és kapuk évszázadok óta elegáns díszítő elemei házunknak és kertünknek egyaránt, a minőséget és a luxust sugallja. Több száz éves hagyománya van azépítészetben, mivel egyike a legtartósabb kapuknak. A kovácsoltvasból készült termékek között egyaránt található modern és klasszikus stílusú is, de az, hogy pontosan melyikre esik a választás, mindig attól függ, hogy milyen a kert felépítése és a telken található ház stílusa. A kovácsoltvas kerítés általában egy életre szól, ezért mindig körültekintően kell választani modellt. Ennek a kapunak vagy kerítésnek ráadásul hatalmas „ereje van”, hiszen a szép megjelenéssel megnő az ingatlan értéke is.

Mint azt már az előbb is megemlítettük, a kovácsoltvas kapuk és kerítések egy életre szólnak, azaz minimális karbantartás mellett több generáción át ékessége lehet a telkeknek. És bár erős dizájn elemként funkcionál, a kovácsoltvas kapuk megállják a helyüket a védelemben is. Esztétikai szempontból nagyon fontos, hogy a kapuban fellelhető motívumok megegyezzenek a kerítés motívumaival és az ingatlan értékén az sokat dob, ha a ház melletti korlát is kovácsoltvasból, ugyanazokkal az elemekkel készült.

Arra mindenképp figyeljünk oda, amikor kovácsoltvas kaput vagy kerítést készíttetünk, hogy ne verjenek minket át. A kovácsoltvas termékek tömörek, nehezek, míg az utánzatok többnyire üregesek és emiatt persze könnyedebbek is. Idönként megérhet az idő arra is, hogy a kaput, kerítést „felfrissítsük”, ilyenkor érdemes festékvásárlás előtt szakemberrel egyeztetni, hogy megfelelő anyagokkal kezeljük le a felületet festés előtt. Ha nem tesszük, akkor vélhetően rövid időn belül felhólyagzik vagy lepattog róla a festék.

A kovácsoltvas kapuk, kerítések és korlátok népszerűségének köszönhetően az olyan cégek, amelyek ezzel foglalkoznak, jelenleg is virágzó piaccal büszkélkedhetnek. Mivel hegesztő szakember munkájának köszönhetők a sikerek, a kapugyártó cégek jól fizetik a hegesztőiket. Vagyis érdemes ebben a szakmában elhelyezkedni, a hozzá való képzések valamelyikére pedig itt az oldalunkon is jelentkezni lehet. 

Az oldal tetejére!